Nagradno putovanje kupaca Artinvest u Kaindl i Blum...

U martu mesecu smo bili u poseti kompanijama KAINDL i BLUM, zajedno sa našim kupcima koji su osvojili nagradno putovanje na kućnom sajmu Artinvest.

KAINDL nas je dočekao porukama dobrodošlice na ekranima u njihovom showroom-u, gde nam je prezentovao novitete u svojoj kolekciji i trendove koji nam dolaze. Takođe, prezentovani su nam i dekori koji su još u fazi razvoja, i možemo reći da će ova kompanija i u narednom periodu biti lider u inovacijama kada su u pitanju pločasti materijali kao što je univer i medijapan. Nakon toga smo obišli proizvodni deo fabrike i detaljno se upoznali sa kompletnim procesom izrade pločastog materijala. Bilo je to veoma poučno iskustvo za svakog ko se bavi ovom delatnošću, videti kako nastaje iverica tj. univer, kao i medijapan.

U kompaniji BLUM nas je dočekala srpska zastava na ulazu u glavnu zgradu i to nam je ovu posetu učinilo još prijatnijom. U prelepom showroom-u su nam prikazani svi proizvodi ove firme, sa naglaskom na inovativne momente koje je BLUM prvi u svetu razvio. Sve nas je oduševila filozofija kojom je BLUM i došao na nivo na kom jeste. Kao prvo, osnivač Julius Blum je pre 64 godine osnovao porodično preduzeće koje se ne može prodati, zatim je uvedeno pravilo da sama kompanija pravi mašine koje se koriste u proizvodnji okova,i te mašine nikada ne prodaje nego ih rastapa kada zastare, potom svake godine zapošljava određeni broj srednjoškolaca koje obučava i dalje školuje, čime dobija kvalitetan kadar za budućnost. Kao porodična firma, razvijen je i veoma prisan odnos sa zaposlenima, tako da tokom krize nisu otpuštani radnici, nego su gubici nadaknađivani iz profita vlasnika.

Zbog svega ovoga, kompanija BLUM jeste i biće lider u ovoj branši, kako po inovativnostima tako i po kvalitetu i trajnosti svojih proizvoda.