Osnivanjem 1994. godine Artinvest je definisao svoju budućnost ponudom isključivo najsavremenijih i najkvalitetnijih proizvoda koji su široko prihvaćeni u proizvodnji nameštaja razvijenih zemalja. Danas, Artinvest ima 200. zaposlenih, sertifikate ISO9001 “” I ISO14001 “Zaštita životne sredine”, preko 1000. lojalnih klijenata, izuzetno dobre poslovne i partnerske odnose sa vodećim evropskim i svetskim kompanijama – Kaindl, Blum, Kronoswiss, Hranipex, FGV, Volpato, Poliplast, Pfleiderer, Franke, razgranatu prodajnu mrežu, centralizovanu obradu pločastih materijala i kompletnu logistiku za distribuciju i obradu repromaterijala i proizvodnju nameštaja.
 22 godine sa Vama
 Artinvest, kuća za Vašu kuću
 
Artinvest se bavi uvozom, prodajom i distribucijom repromaterijala za proizvodnju nameštaja, a od 2014. godine u Articentru se vrši i centralizovana obrada pločastih materijala.
Artinvest se bavi uvozom i distribucijom gotovog nameštaja iz “Arti” programa, kao i proizvodnjom “Arti” nameštaja.
Artinvest je razvio prodajnu mrežu kroz tri distributivna centra:
• DC Stara Pazova
• DC Niš
• DC Novi Sad
• 10. maloprodajnih objekata, od toga šest u Beogradu.
• WEB Shop – www.artinvesthome.com
Od 2014. godine u Articentru u DC Stara Pazova je postavljen prvi robotizovani sistem za centralizovanu obradu I distribuciju pločastih materijala sa automatskim skladištem, a sve je to podržano najsavremeijim kompjuterizovanim mašinama za izvršavanje svih operacija u proizvodnji nameštaja:
• Sečenje i kantovanje – Selco, IMA
• Falcovanje I nutovanje – Skiper Biesse
• Bušenje za okove za spajanje nameštaja – Skiper Biesse
• Bušenje za okove - fioke, šarke - Skiper Biesse
• Krivolinijsko sečenje i kantovanje - Rover Biesse
Artinvest u svom asortimanu ima preko 4.000 artikala iz programa repro materijala, kao lager kolekciju. Naš asortiman zadovoljava potrebe široke lepeze klijenata jer ispunjava trendove u pogledu dizajna: preko 200 dekora univera, 70 dekora radnih ploča i prateće opreme, 25 dekora medijapana u sjaju, 15 dekroa HDF-a, kao i potrebe u pogledu kvalieta I funkcionalnosti. Veći deo asortimana čine ABS trake za sve dekore, raznih debljina I širina I okovi za nameštaj I oprema za kuhinje sa preko 2.000 artikala.
Artinvest je podelio distribuciju gotovog nameštaja na dva segmenta:
• Arti nameštaj – sopstvena proizvodnja nameštaja
• Arti program – uvozni program
Distributivna mreža podrazumeva logistički centar DC Stara Pazova iz koga sve kreće, zatim veleprodaju Arti nameštaja na teritoriji Srbije, kao I izvoz Arti nameštaja u zemlje u okruženju. Takođe Artinvest ima I sopstvene maloprodajne objekte, salone nameštaja u Beogradu, Valjevu, Nišu, kao I Outlet nameštaja u Beogradu. Kao najpristupačnije prodajno mesto je Artinvestom WEB shop www.artinamestaj.rs .
• Arti nameštaj – sopstvena proizvodnja nameštaja
Arti nameštaj je izrađen sa velikom pažnjom. Mi volimo da kažemo da je to dobar nameštaj, sa dobrom cenom. Najveću pažnju smo obratili na kvalitet I tu ne pravimo kompromise. Izborom najkvalitetnijih materijala, izradom na najsavremenjim kompjuterizovanim mašinama u mogućnosti smo da garantujemo kvalitet I dugotrajnost naših proizvoda. Arti nameštaj podrazumeva sledeće grupe proizvoda: o Kuhinje o Plakari o Klizni plakari o Spavaće sobe o Kancelarijski nameštaj Sastavni deo Arti nameštaja je i opremanje objekata. Na našoj stranici reference možete poledati objekte koje smo opremili u proteklim godinama
• Arti program – uvozni program Arti program podrazumeva uvoz I distribuciju gotovog nameštaja. Artinvest je jedan od najvećih uvoznika gotovog nameštaja. I ovaj program ima isti slogan “Dobar nameštaj, dobra cena”. Arti program je preoznatljiv, jer ga distribuiramo već deset godina. Glavne grupe proizvoda u Ati program su: o Trpezarijski stolovi o Trpezarijske stolice o Kompjuterski stolovi o Kancelarijske I daktilo fotelje o Tapacirani nameštaj o Kožne garniture o Nameštaj od pločastih materijala